Cursussen

Schuldhulpverlening (9)

Schulden herkennen, bespreken en aanpakken

Geplaatst door: SBCM Datum: 26-10-201808:00

In Nederland zijn veel mensen met schulden. Ongeveer 1 op de 5 mensen heeft moeite om elke maand rond te komen. Veel mensen schamen zich voor hun schulden en zoeken daarom geen hulp. De impact van schulden is echter enorm. Het heeft invloed op je gezondheid, je relatie én je werk.

Hoe groot is de schuldenproblematiek? Welke impact hebben schulden, thuis én op het werk? En hoe kunt u als begeleider een interventie plegen zonder in de schoenen van de schuldhulpverlener te gaan staan?

In dit e-learningprogramma leert u:

  • wat omvangrijk de schuldenproblematiek in Nederland is;
  • hoe in Nederland schuldhulpverlening is geregeld;
  • welke impact schulden hebben, thuis en op het werk;
  • hoe je schulden kunt herkennen;
  • op welke wijze schulden bespreekbaar gemaakt kunnen worden;
  • wat je kunt doen als je medewerker problematische schulden heeft.

Duur:

Het hele programma kan in circa 90 minuten worden doorlopen. De losse modules duren 10 tot 15 minuten.

Het programma Schulden herkennen, bespreken en aanpakken is gezamenlijk ontwikkeld door SBCM, Kenniscentrum en A&O fonds sociale werkgelegenheid en het Lectoraat Schulden en Incasso van de Hogeschool Utrecht. Naast deze e-learning biedt SBCM aanvullende informatie zoals trainingen en werkwijzers voor professionals werkzaam in het sociaal domein.

Vragen:

Heeft u vragen over dit e-learningprogramma of over de fysieke training, neem dan contact op met SBCM via telefoon: 070-376 58 47 of email: info.sbcm@caop.nl.

Deze introductiemodule geeft je een algemene indruk over de inhoud en leerdoelen van de totale module schulden herkennen en bespreken.

Voorwaarden

Om je te registreren, moet je aanvinken dat je akkoord gaat met deze voorwaarden.

Gebruikers van Participatiecampus kunnen gratis lid worden als ze niet oefenen vanuit een instelling of organisatie. Je mag het materiaal niet inzetten voor commerciƫle doeleinden en je moet de rechten van Participatiecampus respecteren.