Cursussen

Parttime ondernemen in de bijstand (1)

Parttime ondernemen in de bijstand

Geplaatst door: Divosa Datum: 11-12-201510:00

Deze online training is ontwikkeld voor professionals die werkzaam zijn in het sociale domein. In het bijzonder voor klantmanagers die klanten begeleiden in het kader van re-integratie en sociale activering in de Participatiewet.

Context van deze training

Deze online training maakt deel uit van het Programma Effectiviteit en Vakmanschap van Divosa. Dit programma stimuleert methodisch werken binnen de sociale zekerheid.

De inhoud van deze training is gebaseerd op kennis en ervaring van de gemeenten Deventer, Groningen, Helmond, Maastricht, Rotterdam, Tilburg en Zwolle en op de werkwijzer ‘Parttime ondernemen vanuit de bijstand’.

Wat ga je leren?

Na afloop van deze online training:

  1. Weet je wat parttime ondernemen in de bijstand inhoudt (definitie).
  2. Weet je welke mogelijkheden er zijn om bijstandsgerechtigden te begeleiden naar werk door middel van parttime ondernemen.
  3. Weet je hoe je bijstandsgerechtigden zo effectief mogelijk kunt begeleiden in het parttime ondernemen.
  4. Heb je een aantal vaardigheden versterkt waarmee je klanten effectief kunt begeleiden bij het parttime ondernemen.

De e-learning duurt ongeveer 3 uur, afhankelijk van je voorkennis en van de mate waarin je de achtergrond informatie bestudeert.

Voorwaarden

Om je te registreren, moet je aanvinken dat je akkoord gaat met deze voorwaarden.

Gebruikers van Participatiecampus kunnen gratis lid worden als ze niet oefenen vanuit een instelling of organisatie. Je mag het materiaal niet inzetten voor commerciƫle doeleinden en je moet de rechten van Participatiecampus respecteren.