Cursussen

Mensen met psychische aandoeningen (3)

Online training Psychische aandoeningen

Geplaatst door: Divosa Datum: 23-07-201613:00

Wat zijn signalen die mogelijk op psychische aandoeningen en/of LVB wijzen? Wat bepaalt het functioneren van iemand? Wat is de rol en invloed van stigma’s? Wat zijn kenmerken van een effectieve basishouding? Wat zijn belangrijke aandachtspunten in begeleiding naar werk? En hoe ziet de sociale kaart eruit?

In aanvulling op de Werkwijzer Psychische aandoeningen en lichte verstandelijke beperkingen (LVB) is er door Divosa een e-learning ontwikkeld. Deze e-learning is ontwikkeld naast de e-learning Psychische aandoeningen van SBCM. De e-learning van SBCM gaat dieper in op: Schizofrenie, Bipolaire stoornis, Angststoornis, Borderline persoonlijkheidsstoornis, Autisme en Antisociale persoonlijkheidsstoornis)

De e-learning bestaat uit 6 modules:

  • Module 1: Pluis of niet pluis? Ziek of gezond?
  • Module 2: Invloed van professional en maatschappij: stigmatisering en de-stigmatisering
  • Module 3: Basishouding (in aanvulling op online training Gespreksvoering)
  • Module 4: Psychische aandoeningen (in aanvulling op SBCM: LVB, Depressie en ADHD)
  • Module 5: Begeleiding naar werk
  • Module 6: Samenwerking met GGZ en begeleiders

Naast theorie vind je video’s over verschillende onderwerpen. Ook worden achtergrondinformatie en praktische handreikingen aangeboden.

Tijdens het volgen van de e-learning vind je op verschillende momenten de suggestie om feedback te vragen aan collega’s of anderen.

Je kunt de e-learning als zelfstudie doen of als onderdeel van een training (blended learning).

De e-learning duurt ongeveer 3 uur, afhankelijk van je voorkennis en van de mate waarin je de achtergrond informatie bestudeert.

Vragen?

Heb je vragen over deze e-learning? Neem dan contact op met Hanneke Bakker: hbakker@divosa.nl.

Voorwaarden

Om je te registreren, moet je aanvinken dat je akkoord gaat met deze voorwaarden.

Gebruikers van Participatiecampus kunnen gratis lid worden als ze niet oefenen vanuit een instelling of organisatie. Je mag het materiaal niet inzetten voor commerciƫle doeleinden en je moet de rechten van Participatiecampus respecteren.